EL FESTIVAL

“Un dels elements que fa únic el teatre, és la seua capacitat per reunir-nos al voltant d’un fet cultural, més de mil persones repartides en les càvees i centrades en l’acció de l’escena, prenent atenció del que ocorre a l’escenari del Teatre Romà. El teatre llavors acompleix la seua funció ritual de vertebració, de punt de trobada on poder intercanviar reflexions i pensament d’allò que acabem de compartir, una àgora”. Inma Expósito, directora artística de Sagunt a Escena
Aquest és precisament l'objectiu de Sagunt a Escena, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i amb direcció artística d'Inma Expósito: la cultura com a unió, com a punt de trobada i reflexió. I amb aquest propòsit arriba a la seua 38 edició amb una programació accessible i diversa dirigida a tota la ciutadania.
 
Sagunt a Escena s'ha convertit en un dels grans festivals de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana. Del 4 al 29 d'agost la capital del Camp del Morvedre acull una variada programació amb grans propostes de referència nacional. A més, al tradicional espai d'exhibició del Festival, el Teatre Romà, s'han sumat altres espais de carrer La Glorieta, Pujada al Castell o el Centre Cívic del Port de Sagunt i permeten ampliar la programació per a fer-la arribar a tots els públics.
 
Per a l’actual edició, la programació del festival està centrada en un ventall de propostes i gèneres escènics molt ample, donant cabuda al circ, la música clàssica, la dansa, el teatre contemporani de text, el flamenc i els grans clàssics grecs.
 
La qualitat és la premissa bàsica i aquesta ha estat clau a l’hora de fer la selecció final d’espectacles. A la vegada hem tingut present altres factors com són la trajectòria de les directores i directors dels espectacles, el saber fer dels actors i actrius que componen l’elenc, ja que poden fer créixer una obra únicament amb la seua empremta i amb tot allò que ens poden transmetré més enllà del guió marcat. Un equilibri entre l’excel·lència artística i la proximitat amb el públic, un contrapés amb el llegat clàssic i l’actualitat dels nostres dies, una simetria entre la ficció i la més viva realitat que ens envolta.
 
 

Organitza

Patrocina

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Sagunt a Escena

Tel. +34 963 53 92 00
comunicacio_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Sagunt a Escena

RECUPEREM L'ESCENA 

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info