El Festival

“Un dels elements que fa únic el teatre és la seua capacitat per reunir-nos al voltant d’un fet cultural, més de mil persones repartides en les càvees i centrades en l’acció de l’escena, prenent atenció del que ocorre a l’escenari del Teatre Romà. El teatre llavors acompleix la seua funció ritual de vertebració, de punt de trobada on poder intercanviar reflexions i pensament d’allò que acabem de compartir, una àgora”.

Inma Expósito, directora artística de Sagunt a Escena

Un any més el Festival Sagunt a Escena, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i amb direcció artística d’Inma Expósito, ens convida a viure les nits d’estiu amb la millor companyia possible: el teatre, la dansa, la música, el patrimoni artístic i el públic que hi assisteix. D’aquest manera transitem per les emocions, les reflexions i les inquietuds que ens provoquen les obres representades.

Sagunt a Escena s’ha convertit en un dels grans festivals de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana. Del 3 al 27 d’agost la capital del Camp del Morvedre acull una variada programació amb grans propostes de referència nacional. A més, al tradicional espai d’exhibició del Festival, el Teatre Romà, s’han sumat altres espais de carrer com la Glorieta, la plaça dels Tarongers, la Casa dels Berenguer, el Centre Cívic o l’Auditori del Triangle Umbral del Port de Sagunt i permeten ampliar la programació per a fer-la arribar a tots els públics.

Per a aquesta 40a edició hem apostat per una programació heterogènia i multidisciplinar, un recorregut polièdric de la mà dels clàssics, els grecs i els contemporanis, la dansa, la música clàssica i el flamenc, el circ, les arts vives i la performance.

La qualitat és la premissa bàsica i aquesta ha estat clau a l’hora de fer la selecció final d’espectacles. A la vegada hem tingut present altres factors com són la trajectòria de les directores i directors dels espectacles, el saber fer dels actors i actrius que componen l’elenc, ja que poden fer créixer una obra únicament amb la seua empremta i amb tot allò que ens poden transmetré més enllà del guió marcat. Un equilibri entre l’excel·lència artística i la proximitat amb el públic, un contrapés amb el llegat clàssic i l’actualitat dels nostres dies, una simetria entre la ficció i la més viva realitat que ens envolta.

Sagunt a Escena

El festival Sagunt a Escena, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, se celebra des de fa quatre dècades, durant l’època estival, en un dels llocs més emblemàtics del nostre patrimoni històric: el Teatre Romà de Sagunt. Al costat d’aquest, el centre històric i altres enclavaments de Sagunt i el Port de Sagunt, ofereixen al Festival escenaris immillorables per a la programació d’espectacles gratuïts a l’aire lliure.

L’aposta del festival és crear una programació variada i de qualitat que reunisca figures i companyies de prestigi internacional i també a professionals de la Comunitat Valenciana, que continga propostes clàssiques, però també contemporànies i innovadores, en definitiva, una programació variada de teatre, dansa, música i circ que componga un cartell atractiu per a tots els públics.

Artistes com Concha Velasco, Mario Gas, Nacho Duato, Ainhoa Arteta, la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, Antonio Márquez, Miguel Narros o el Piccolo Teatro de Milano han passat per l’escenari del Romà.

Equip
Direcció artística
Inma Expósito
Cap de producció
Majo Urieta
Ajudantia de direcció
Fiona Maxence
Departament contractació
Equip personal IVC
Gestió administrativa
Equip personal IVC
Cap de comunicació
Mila Moya
Màrqueting i publicitat
Javier Alcañiz
Comunicació gràfica i publicacions
Azahara Zanón
Web i premsa
Magda Simó
Xarxes socials i web
Silvia Pérez
Premsa i xarxes SaE
Begoña Donat i Sara Esteller
Promoció
Silvia Clavel
Protocol
Arantxa Gil
Fotografia
Provi Morillas
Disseny gràfic
Eusebio López
Oficina tècnica
Juan Gallego
Oficina tècnica
Tito Beltrán
Oficina tècnica
Enrique Ferrer
Oficina tècnica
Carmen Huerta
Tècnics escènics
Equip personal IVC
Taquilla i informació
Equip personal IVC
Cap de sala
Javier Gallart
Personal de sala
Equip personal IVC
Director General de l'IVC
Abel Guarinos
Direcció Adjunta d’Arts Escèniques IVC
Roberto García