El Festival

“Un dels elements que fa únic el teatre és la seua capacitat per reunir-nos al voltant d’un fet cultural, més de mil persones repartides en les càvees i centrades en l’acció de l’escena, prenent atenció del que ocorre a l’escenari del Teatre Romà. El teatre llavors acompleix la seua funció ritual de vertebració, de punt de trobada on poder intercanviar reflexions i pensament d’allò que acabem de compartir, una àgora”.

Inma Expósito, directora artística de Sagunt a Escena

Un any més el Festival Sagunt a Escena, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i amb direcció artística d’Inma Expósito, ens convida a viure les nits d’estiu amb la millor companyia possible: el teatre, la dansa, la música, el patrimoni artístic i el públic que hi assisteix. D’aquest manera transitem per les emocions, les reflexions i les inquietuds que ens provoquen les obres representades.

Sagunt a Escena s’ha convertit en un dels grans festivals de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana. Del 3 al 28 d’agost la capital del Camp del Morvedre acull una variada programació amb grans propostes de referència nacional. A més, al tradicional espai d’exhibició del Festival, el Teatre Romà, s’han sumat altres espais de carrer com la Glorieta, la Pujada al Castell, la Casa dels Berenguer o el Centre Cívic del Port de Sagunt i permeten ampliar la programació per a fer-la arribar a tots els públics.

Per a aquesta 39a edició hem apostat per una programació heterogènia i multidisciplinar, un recorregut polièdric de la mà dels clàssics, els grecs i els contemporanis, la dansa, la música clàssica i el flamenc, el circ, les arts vives i la performance.

La qualitat és la premissa bàsica i aquesta ha estat clau a l’hora de fer la selecció final d’espectacles. A la vegada hem tingut present altres factors com són la trajectòria de les directores i directors dels espectacles, el saber fer dels actors i actrius que componen l’elenc, ja que poden fer créixer una obra únicament amb la seua empremta i amb tot allò que ens poden transmetré més enllà del guió marcat. Un equilibri entre l’excel·lència artística i la proximitat amb el públic, un contrapés amb el llegat clàssic i l’actualitat dels nostres dies, una simetria entre la ficció i la més viva realitat que ens envolta.

Sagunt a Escena

El festival Sagunt a Escena, organizado por el Institut Valencià de Cultura, se celebra desde hace cuatro décadas, durante la época estival, en uno de los lugares más emblemáticos de nuestro patrimonio histórico: el Teatro Romano de Sagunto. Junto a este, el casco histórico y otros enclaves de Sagunto y el Puerto de Sagunto, ofrecen al Festival escenarios inmejorables para la programación de espectáculos gratuitos al aire libre.

La apuesta del festival es crear una programación variada y de calidad que reúna a figuras y compañías de prestigio internacional y también a profesionales de la Comunitat Valenciana, que contenga propuestas clásicas, pero también contemporáneas e innovadoras, en definitiva, una programación variada de teatro, danza, música y circo que componga un cartel atractivo para todos los públicos.

Artistas como Concha Velasco, Mario Gas, Nacho Duato, Ainhoa Arteta, la Compañía Nacional de Teatro Clásico, Antonio Márquez, Miguel Narros o el Piccolo Teatro de Milano han pasado por el escenario del Romano.

Equipo
Dirección artística
Inma Expósito
Jefe de producción
Majo Urieta
Ayudantía de dirección
Fiona Maxence
Departamento contratación
Equipo personal IVC
Gestión administrativa
Equipo personal IVC
Jefe de comunicació
Mila Moya
Márquetin y publicidad
Javier Alcañiz
Comunicación gráfica y publicaciones
Azahara Zanón
Web, prensa y redes sociales
Lola Flor
Apoyo comunicación
Begoña Donat y Sara Esteller
Promoción
Silvia Clavel
Protocolo
Arantxa Gil
Fotografía
Provi Morillas
Diseño gráfico
Eusebio López
Oficina técnica
Juan Gallego
Oficina técnica
Tito Beltrán
Oficina técnica
Enrique Ferrer
Oficina técnica
Carmen Huerta
Técnicos escénicos
Equipo personal IVC
Taquilla e información
Equipo personal IVC
Jefe de sala
Javier Gallart
Personal de sala
Equipo personal IVC
Director General del IVC
Abel Guarinos
Dirección Adjunta de Artes Escénicas IVC
Roberto García