Portada >  > Notícies > ‘Sagunt a Escena’ conclou amb la música de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el teatre de carrer ‘(R)Minds’

03 de setembre de 2020

‘Sagunt a Escena’ conclou amb la música de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el teatre de carrer ‘(R)Minds’

• L’Orquestra de la Comunitat Valenciana tancarà el festival al Teatre Romà aquest 5 de setembre a les 22.30 hores • L’espectacle de teatre de carrer ‘(R)Minds’, producció pròpia de l’IVC, s’estrenarà a la Glorieta a partir de les 20.00 hores

La 37a edició del festival ‘Sagunt a Escena’ finalitza aquest dissabte 5 de setembre amb dos grans espectacles: el concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el teatre de carrer ‘(R)Minds’.

A les 20 hores, la Glorieta acollirà l’estrena de la nova producció de l’Institut Valencià de Cultura, ‘(R)Minds’, la primera producció pública de teatre de carrer. L’espectacle està dirigit per Tomás Ibáñez, la dramatúrgia és a càrrec de Sonia Alejo i els textos són d’Isabel Requena, Isabel Martí, La Subterránea (Esther Martínez i Lucía Sáez), Pedro Montalbán, Néstor Mir i Xavier Puchades.

L’espectacle està interpretat per Noelia Arcos, Paula Escamilla, Marta García, Javier Hedrosa, Margarida Mateos i Carlos Tomás.

En ‘(R)Minds’ trobem diversos personatges que caminen per la ciutat impulsats pels seus pensaments. A poc a poc els pensaments es van transformant en una partitura que provoca un canvi en el moviment. Del moviment quotidià que passa desapercebut, a la dansa. Dels pensaments individuals, als col·lectius que faran que els cossos es troben i ballen alhora. L’entrada a aquest espectacle és gratuïta.

Posteriorment, al Teatre Romà de Sagunt a les 22.30 hores, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana serà l’encarregada de posar el punt final a la present edició de ‘Sagunt a Escena’ amb un concert dirigit pel mestre Josep Pons, director musical del Liceu de Barcelona, en substitució del director James Gaffigan, que no s’ha pogut traslladar per les restriccions imposades per la pandèmia. El programa del concert està composat per les ‘Variacions concertants op. 23’, d’Alberto Ginastera (1916-1983) i la ‘Simfonia núm. 5’ de Ludwig van Beethoven (1770-1827).

L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, creada l’any 2006 i integrada per músics internacionals seleccionats pel seu director fundador i primer titular Lorin Maazel, s’ha situat ràpidament entre els conjunts més ascendents del panorama internacional. A la seua ductilitat per a l’òpera afig, a més, la seua personalitat brillant per a afrontar partitures ambicioses del repertori simfònic.

Organitza

Patrocina

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Sagunt a Escena

Tel. +34 963 53 92 00
comunicacio_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Sagunt a Escena

RECUPEREM L'ESCENA 

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info