Portada >  > Notícies > Sagunt a Escena comença les representacions al Teatre Romà amb 'Somni'

25 de juliol de 2019

Sagunt a Escena comença les representacions al Teatre Romà amb 'Somni'

La 36a edició del festival Sagunt a Escena comença a rodar aquest dijous 25 amb la inauguració oficial de la mà de l’espectacle de La Finestra Nou Circ ‘Memphis Rock & Circ’ a La Glorieta de Sagunt, la inauguració de l’exposició de La Tira de Dones al carrer del Castell i el concert per a dolçaina i piano ‘Notes a la ciutat’ de Luis Sanz, tots espectacles gratuïts i per a tots els públics.
 
Sagunt a Escena continuarà la seua activitat amb la primera representació a l’escenari del Teatre Romà, que serà ‘Somni’, la producció de l’Institut Valencià de Cultura, un espectacle creat a partir de ‘Somni d’una nit d’estiu’ de William Shakespeare, amb dramatúrgia de Núria Vizcarro i direcció de Juan Carrillo. El repartiment de ‘Somni’ el componen Jordi Collado, Saoro Ferre, Héctor Fuster, Ariana Higón, Sergio Jiménez, Laia Porcar, Mónica Portillo i Cesca Salazar.
 
‘Somni d’una nit d’estiu’ és una comèdia protagonitzada per humans, follets i fades, escrita per Shakespeare a la darreria del segle XVI, tot un clàssic que ha sigut en nombroses ocasions dut a l’escenari i a la pantalla, així com a la música amb les peces musicals de Fèlix Mendelssohn o l’òpera de Britten. El ‘Somni’ que veurem al Teatre Romà és una adaptació castellonera feta per Núria Vizcarro, dramaturga, directora i actriu de la companyia La Ravalera. La direcció de l’espectacle és del mexicà Juan Carrillo, que va inspirar Núria Vizcarro amb l’adaptació que va fer del ‘Macbeth’ de Shakespeare, en què situa l’acció en el Mèxic revolucionari de 1910 i que va titular ‘Mendoza’.
 
S’ha triat aquesta obra perquè es pretenia relacionar-la amb el context local, i això ho veiem en ‘Somni’, que posseeix aquest vincle amb les llegendes de Castelló: éssers màgics, natura, passió i amor, i a més es desenvolupa durant la màgica Nit de Sant Joan, en la qual es barreja el real amb la fantasia.
 
Aquest ‘Somni’ és una nit d’estiu humida, amb olor de pi, de suor, de sofre i de mar; de port i de peix; de sexe, brut, salat; fa calor. La lluna, diuen, es farà roja. Els protagonistes caminen entre pins i fàbriques, de lluny se senten grups de gent que canta i riu, que va de festa. S’hi trobaran persones de diferents mons: les del camp, les de la marjal, les que treballen a la fàbrica i també éssers màgics. En definitiva, una obra que reuneix els encants necessaris per a gaudir en un entorn magnífic com el Teatre Romà.
 
Sagunt a Escena s’allargarà fins al 7 de setembre i presentarà un total de 33 espectacles: 11 al Teatre Romà i 21 pels diferents espais de l’Off Romà.
 

Organitza

Patrocina

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Sagunt a Escena

Tel. +34 669 795 188
saguntaescena@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Sagunt a Escena

El festival d'estiu de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana que oferix més de vint espectacles DE PARAULES I SONS.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info