Portada >  > Notícies > Menuts a Escena

20 de juliol de 2018

Menuts a Escena

Cultura posa en marxa una iniciativa pionera per a xiquets i xiquetes en Sagunt a Escena. Les activitats per als xiquets es reserven en la taquilla de Sagunt a Escena, bé quan es compra l’entrada o, si es fa per Internet, tocant al telèfon de taquilla
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha posat en marxa la campanya Menuts a Escena, una iniciativa única en el marc dels festivals de teatre que es duen a terme a l’estiu. La campanya ofereix activitats didàctiques per a xiquets durant les representacions nocturnes de Sagunt a Escena perquè pares i fills gaudisquen dels espectacles del teatre Romà des de diferents perspectives.

Menuts a Escena és un projecte pioner que vincula la cultura amb la conciliació familiar i que permetrà que les famílies acudisquen a Sagunt a Escena i que, mentres els adults assistisquen a les representacions, els xiquets aprenguen la mitologia clàssica amb dinàmiques d’entreteniment i jocs.

Les activitats tindran lloc al Museu Arqueològic de Sagunt en horari de 21.30 a 1 de la matinada, coincidint amb la representació teatral dels dies 3, 4, 17, 18, 24 i 25 d’agost. Les edats dels xiquets han d’estar compreses entre els 6 i els 12 anys, i l’aforament serà de 20 xiquets per sessió.

Les activitats per als xiquets es reserven en la taquilla de Sagunt a Escena, bé quan es compra l’entrada o, si es fa per Internet, tocant al telèfon de taquilla, 669 795 188, a partir del 25 de juliol. Per a més comoditat, en la taquilla del Teatre Principal de València i en el telèfon 96 3539200 també es poden comprar entrades i reservar la plaça per a Menuts a Escena.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat que “és la primera vegada que es du a terme una iniciativa com aquesta en el marc dels festivals de teatre que es fan a l’estiu. Menuts a Escena és pioner i el festival Sagunt a Escena es posa a l’avantguarda i ofereix un servei de conciliació familiar real. Menuts a Escena està dirigit a les persones que estimen el teatre clàssic i que volen transmetre aquest amor als més menuts”.

Carmen Amoraga ha afegit que “la conciliació familiar s’ha d’abordar des de distints àmbits en la nostra vida, inclòs el cultural, perquè la cultura forma part fonamental de la vida”.

Didàctica infantil

Menuts a Escena es compon de dos blocs d’experiències en què es treballarà com els professionals de la història poden saber coses de la cultura romana i de la història de la cultura clàssica.

La primera activitat que duen a terme els participants és una dinàmica d’excavació arqueològica. Hi descobriran un soterrament d’època romana. Per a això, hauran d’aplicar tècniques d’excavació arqueològica, així com d’investigació del passat a través de la cultura material i de les fonts antigues.

Amb aquest primer bloc d’activitats adquiriran una visió més real sobre com arribem a conéixer la vida de les gents que van viure en aquestes terres molt abans que nosaltres. A més, a través dels elements apareguts durant l’excavació, descobrirem aspectes de la vida dels avantpassats.

La segona activitat és una una sèrie de jocs que conduiran a la realització d’una representació adaptada de l’obra de teatre que es representa aquest dia en la programació de Sagunt a Escena.

Una primera activitat d’aquest bloc serà la realització d’una gimcama per a trobar el guió perdut. A continuació, es llegiran i s’explicaran els mites que hi ha entorn dels personatges i de l’argument de l’obra, i la importància del teatre en el món romà. Els xiquets es pintaran una màscara d’un dels personatges que hi apareixen i, finalment, representaran un tram del guió que han trobat.

A través d’aquest segon bloc es familiaritzaran amb la mitologia clàssica, al mateix temps que s’acostaran a la mateixa història que estan presenciant els adults al teatre Romà.

Organitza

Patrocina

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Sagunt a Escena

Tel. +34 669 795 188
saguntaescena@gva.es

Nota legal

Contacte express





Accepte les condicions i la
política de privacitat

Sagunt a Escena

El festival d'estiu de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana que oferix més de vint espectacles AMB NOM PROPI!

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info