Portada >  > Notícies > Anfitrión

21 d'agost de 2020 · Teatre Romà de Sagunt

Sagunt a Escena

Anfitrión

‘Anfitrión’ es representa en dues sessions en ‘Sagunt a Escena’
 
 
  • L’obra teatral versiona l’‘Amfitrió’ de Molière i es representarà els dies 22 i 23 d’agost al Teatre Romà de Sagunt
  • És una producció del Festival de Mérida dirigida per Juan Carlos Rubio i interpretada per Pepón Nieto, Toni Acosta, Fele Martínez, Paco Tous, Dani Muriel i María Ordóñez
 
 
València (21.08.20). Els dies 22 i 23 d’agost arriba l’obra ‘Anfitrión’ al Teatre Romà de Sagunt. La producció del Festival de Mérida de l’‘Anfitrión’ de Molière està versionada i dirigida per Juan Carlos Rubio i interpretada per Pepón Nieto, Toni Acosta, Fele Martínez, Paco Tous, Dani Muriel i María Ordóñez.
 
‘Anfitrión’ ens planteja una qüestió ben actual: què són les xarxes socials sinó un desesperat intent per observar-nos des de fora, donar-li forma al que voldríem ser i mostrar-nos al món? Potser sí, però no és res nou. Tot això ja ho sabia Molière des de fa molt de temps. Per això va rescatar una comèdia creada per Plaute segles abans i la va reescriure.
 
L’obra teatral ‘Anfitrión’ és una història d’éssers duplicats que viuen la sorprenent paradoxa de veure’s des de fora. En aquesta funció es reprén l’assumpte, i es posa en peu una funció que barreja el diví i l’humà, les passions i els odis, les infidelitats i els desitjos, les rialles i alguns sentiments amb el propòsit d’entretindre.
 
L’acció passa a Tebes, on Júpiter, enamorat d’Alcmena, aprofita l’absència del seu marit Amfitrió, que està a la guerra, per a prendre el seu aspecte físic, gitar-se amb ella i deixar-la embarassada; l’acompanya Mercuri amb l’aparença de Sòsia, l’esclau d’Amfitrió. En tornar de la guerra, els autèntics Amfitrió i Sòsia tornen i es provoca un caos en el qual ningú sap qui és cadascú.
 
A més, aquests dies completa la programació de ‘Sagunt a Escena’, dins l’‘Off Romà’, la producció ‘La ciudad de escarcha’ de Crit Companyia de Teatre. Es tracta d’una emotiva adaptació de la novel·la ‘Entre visillos’ de Carmen Martín Gaite, amb un viatge al passat per a qüestionar el present i descobrir que, moltes vegades, els nostres desitjos no es corresponen amb el que el món espera de nosaltres. L’obra es representa aquest dissabte 22 d’agost a les 20 hores a la Casa de la Cultura del Port de Sagunt.
 
Tota la informació i programació de ‘Sagunt a Escena’ es pot consultar ací: https://saguntaescena.ivc.gva.es/.
 

Organitza

Patrocina

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Sagunt a Escena

Tel. +34 963 53 92 00
comunicacio_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Sagunt a Escena

RECUPEREM L'ESCENA 

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info