Portada >  > Agenda > LÁMPARA MINERA

07 de setembre de 2018

LÁMPARA MINERA

FESTIVAL INTERNACIONAL CANTE DE LAS MINAS

El Festival Sagunt a Escena presenta l'actuació de la LÁMPARA MINERA, és a dir, del guanyador o guanyadora de l’edició de 2018 del Festival del Cant de les Mines.
El Festival Internacional del Cante de las Minas és un certamen espanyol de flamenc que se celebra cada any a La Unión, regió de Múrcia, i la primera edició del qual va tindre lloc el 13 d’octubre de 1961. S’hi commemoren els cants minerollevantins que es van desenvolupar en el segle XIX a la serra minera de Cartagena-La Unión. El festival, que va nàixer com un concurs de cant, es va ampliar en la dècada dels huitanta amb la incorporació d’una secció competitiva de guitarra, mentre que en la dècada següent s’hi va afegir una secció de ball. En l’actualitat, el certamen també considera una quarta secció per a instrumentistes flamencs, la primera versió de la qual es va realitzar en 2009. En 1984 el Festival Internacional del Cant de les Mines va ser declarat d’Interés Turístic Nacional, i els cants miners i de llevant van ser declarats Bé d’Interés Cultural de caràcter Immaterial en 2010.

Programació

07/09/2018  22:00hOff Romà · CASINO VELL · Port de Sagunt

Preus: Gratuït (aforament limitat)

Organitza

Patrocina

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Sagunt a Escena

Tel. +34 669 795 188
saguntaescena@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Sagunt a Escena

El festival d'estiu de les Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana que oferix més de vint espectacles DE PARAULES I SONS.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info